125 jarig bestaan Koninklijke Gazelle!

 

Brands and Beats Nieuws   •   10 september, 2017

 

Tijdens het 125 jarig bestaan van Koninklijke Gazelle heeft Brands and Beats deze dag de presentator aangeleverd die zowel de dag aan elkaar gepraat heeft. Alsmede het grote moment dat de foto die 90 jaar geleden van het personeel voor het gebouw was gemaakt, nu precies op hetzelfde tijdstip weer werd gemaakt.

De weergoden waren ons goed gezind en het foto resultaat mag er zeker zijn! Van de foto van 90 jaar gelden leeft niemand meer, maar op de deze foto stond ook de oudste nog levende ex medewerker van Gazelle.

Na de foto zijn de medewerkers nog getrakteerd op allerlei food en entertainment waaronder Anita Meijer en Xander de Buisonjé. Allemaal uitstekend geregeld door Pop up borrel!

 

(Bron: Gazelle.nl) Onder enorme belangstelling hebben 273 medewerkers zondag om 14.33 uur een historische personeelsfoto voor de fabriek gemaakt. Precies negentig jaar geleden maakte Gazelle op dezelfde plaats en tijd een beeld met de medewerkers van toen. Na het fotomoment vierde Gazelle het 125-jarig jubileum met medewerkers en hun gezinnen. Er waren zondag meer dan 900 mensen op het fabrieksterrein.

Het verkeer op de Wilhelminaweg in Dieren werd zondagmiddag voor korte tijd stilgelegd. De fotograaf kreeg zo alle ruimte om de historische plaat vanaf een metershoge ladder in het plantsoen tegenover de fabriek te maken. Precies om 14.33 uur schoot de fotograaf een beeld van de medewerkers die daarvoor poseerden.

Op de historische foto staan naast 273 medewerkers drie bijzondere gasten: de heer Nijenhuis, de heer Ilbrink en de heer Fitski. Zij zijn voor zover bekend de oudste nog levende oud-medewerkers van de fietsfabrikant. Algemeen directeur Huub Lamers ontving de drie negentigers zondagmiddag in Dieren. Op de foto nam hij plaats tussen het drietal.

Prominent in Dieren
De vorige personeelsfoto, die negentig jaar geleden voor de fabrieksgevel werd gemaakt, hangt in een vergaderzaal. De bedoeling is dat de nieuwe foto levensgroot wordt afgebeeld op een scherm. Dat moet straks samen met de oude foto een prominente plaats op of nabij het fabrieksterrein krijgen. Gazelle gaat de mogelijkheden daartoe verkennen.